Nuestro sitio web utiliza cookies propias y de terceros para personalizar la navegación y mejorar sus servicios mediante el análisis de los hábitos de navegación. Si continua navegando, usted acepta su uso de conformidad con nuestra Política de cookies.

Español

Bala perduda 2019: coneix els 6 finalistes!

Bala Perduda Lun. 1 Abr
Bala perduda 2019: coneix els 6 finalistes!

Bala perduda 2019: coneix els 6 finalistes!

La sisena edició del concurs de bandes emergents de la Sala Apolo arriba a la seva fase final. Després de sis duels molt renyits amb una gran presència eclèctica i de la combinació d’una immensa varietat d’estils, ja coneixem els noms dels grups que el pròxim dijous 25 d’abril es disputaran el podi del Bala Perduda 2019. El dijous passat, La (2) va acollir la sisena i última semifinal que va finalitzar amb la victòria d’Egosex, qui es veurà les cares sobre l’escenari amb Matote, Sunny Girls, Ominira, Halley i Teana.

El jurat de la gran final estarà format per professionals del sector, periodistes, artistes, i representants de la Sala Apolo i el Primavera Sound, els vots dels quals tindran un valor del 50%. El 50% restant caurà en mans del públic assistent, qui també podrà votar pel seu grup favorit.  Com la resta de dimarts, Joan Colomo serà l’encarregat de presidir i amenitzar l’acte de cloenda.

El guanyador tindrà l’oportunitat d’actuar al Primavera Sound 2019 a més de gravar un LP als Estudis ACLAM Records, masteritzat per Hitmakers Mastering i distribuït per La Cúpula Music. També podrà actuar en directe al programa Feeel de betevé.  Un dels altres grups finalistes serà guardonat amb el premi especial Sol de Sants, que consisteix en la producció de 4 temes als estudis de la companyia barcelonina. Algunes altres podran actuar a les sales Musicbox (Lisboa) i Aéronef (L’Ille) del col·lectiu Liveurope i altres dos s’emportaran una sessió fotogràfica professional a l’EMAV (Escola de Mitjans Audiovisuals).

Finalment, les 18 bandes participants seran compensades amb el premi Ulule, una campanya de crowdfunding amb assessorament personalitzat i condicions preferents (comissió reduïda, 3% en comptes del 5%, visibilitat destacada i difusió a les xarxes socials).

Apunta’t la data i no et perdis la gran final del Bala Perduda!


Entrades: 4€ amb consumició (només a taquilla).

► Per a més informació fes clic aquí. ◄


Coneix els grups finalistes:

#1 MATOTE


matote.jpg

La primera semifinal va ser testimoni del post punk i el rock psicodèlic de Violet Mistake i de l’electrònica futurista de Tatsumi, projectes força diferents d’una gran qualitat tècnica i estilística. Tot i això, els metalers Matote van ser els que es va fer amb el primer lloc de la final amb una actuació poc habitual de stoner/doom i post metal carregada de fuzz. Els badalonins Román Castillo (guitarra rítmica), Daniel Cifuentes (guitarra solista) i Raúl Castillo (baix) van formar la banda l’any 2012, i posteriorment s’hi van afegir Paolo Macri i David Espinosa a la bateria i el teclat respectivament. El passat mes de gener, la formació va llançar “Children of the New Dawn”, un tema de 19 minuts de durada gravat i mesclat per Txosse Ruiz (Wheel Sound Studio) i masteritzat per Magnus Lindberg (Cult of Luna).

 

#2 SUNNY GIRLS


SUNNY GIRLS.jpg

Els integrants de Sunny Girls, el grup guanyador de la second round, es defineixen a si mateixos com aquella barreja estranya però que acaba tenint bon gust, “com quan sucaves els entrepans de Nocilla a la Cocacola”. El sextet de col·legues, que a finals de 2018 va presentar l’EP San Lorenzo, es va posar el públic a la butxaca amb una animada actuació de rock lleuger i nostàlgic al més pur estil Ariel Pink (una mica passat de voltes, això sí). De tota manera, les actuacions de Doppler (pop-rock) i Sandré (punk) van fer pujar el llistó del concurs en una nit d’allò més variada.

 

#3 OMINIRA


ominira.jpg

Ominira –llibertat en ioruba– representa una esfera espiritual on la natura té una presència inequívoca.  Aquest és el nom del tercer grup que es va classificar per la final del Bala Perduda després d’unes votacions molt ajustades. Hyena, qui entre guitarres i “màquines” va submergir el públic en una animada sessió, i els temes de rap, soul, R&B i funk de Lauren Nine, van posar les coses molt difícils al grup guanyador.

Melodies refrescants, crits de ràbia i alegria, percussions selvàtiques o sonoritats misterioses, són alguns dels elements que caracteritze Ominira. El seu primer treball, Mama, una exposició de ritmes afroamericans on es fusionen la trompeta, la guitarra, la veu i la percussió, figura en la llista dels millors discs del 2018 de la revista MondoSonoro. Això ja són paraules majors.

 

#4 HALLEY


halley.jpg

La primera semifinal del mes de març va enfrontar el garatge lo-fi de Supermeganada, el R&B electrònic de Halley i el garatge d’aires punkies de Pararrayos. La vetllada va acabar amb la victòria del segon, qui va presentar el seu últim single Convertible a la Sala Apolo, en la que va ser la primera actuació del cantant, productor i compositor a Barcelona. Sent Halley el responsable de tots i cadascun dels aspectes que envolten la seva figura artística –concepte, veu, producció i imatge –, les lletres de Miguel Peña mostren històries sobre les emocions, les relacions socials i l’ús de substàncies des d’una posició única.

 

#5 TEANA


teana.jpg

Abans de sortir escollit semifinalista vencedor de la nit, Teana es va haver de veure les cares amb el post punk industrial de Catástrofe Club i el nu soul de Relatiiv, grups de primera línia. Amb un single acabat de sortir del forn, el psicodèlic Teana va oferir un directe amb tocs de garatge i sons lisèrgics per la seva capacitat al·lucinògena, deixant entreveure influències de grups com Mild High Club, Boogarins, Tame Impala o BadBadNotGood. Durant el 2018 el grup va arribar a obrir per bandes com els brasilenys Boogarins o els nord-americans The Wolly Bushmen.


#6 EGOSEX


egosex.jpg

El duet multi instrumentalista Telelescope (rock psicodèlic dels 60 amb influències dels Beatles) i el grup de Manresa Bright Joy (post punk obscur) van ser uns digníssims contrincants d’Egosex, qui es va fer amb l’últim lloc cap a la final. Egosex descriuen la seva música com una  fusió de jungle, trance i blues, i és impossible passar per alt la seva influència afrofuturista, que ells anomenen afropresent. D’on ve el nom? “De l’autoconeixement del nostre propi ego i el fet de trobar un plaer gairebé sexual en interactuar amb el nostre animal diví interior”. El projecte sorgeix de la combinació de tres egos que s’entenen, comparteixen, es respecten i potencien, una mescla que dona lloc a sons únics, originals i sincers.

 

 

*Este contenido tan solo está disponible en catalán.